Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SPORT SZELET

Hozzávalók:

Tészta: 50dkg liszt; 10dkg; Rama; 3 ek. kakaópor; 1cs. sütőpor; 2 tojás; 1-1, 5 dl tej 20 dkg porcukor.

Az összetevőkből tésztát gyúrunk, amit négyfelé osztunk. Sütőlap nagyságúra nyújtjuk és egyenként megsütjük.

Krém: 7dl tej; 2cs. csokipuding; 2 cs. vanília cukor; 25 dkg Rama; 25 dkg porcukor; 3 ek      kakaópor.

A pudingport, a vaníliacukrot kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a többi tejet, ebből pudingot főzünk. A Ramat a cukorral és a kakaóporral habosra keverjük és a langyos pudinghoz fokozatosan, adagoljuk.

Csoki máz: 1, 5 tortabevonó (ét vagy tej); 6 ek. étolaj.

Gőz fölött megolvasztjuk.

A lapokat egyenként megkenjük a krémmel, az utolsó tetejére ráöntjük a csoki máz-t.

Egy éjszakát pihentetjük, mielőtt felszeljük! Ha lehet hideg helyen, pihentessük, akkor könnyebb felszelni!

 


                 

KÍNAI KRÉMES

Hozzávalók:

Tésztához: 40dkg liszt; 15dkg porcukor; 4 tojássárgája; 8dkg Rama; 3ek. tejföl; 1cs. sütőpor.

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és 3 cipót formázunk belőle, amit egyenként sütőlap nagyságúra nyújtunk. A harmadik lapra mielőtt megsütjük habkrémet, kenünk, amit durvára vágott dióval megszórunk és így sütjük.

Habkrém: 6 tojás fehérje; 15dkg cukor.

                Ezt robotgéppel kemény habbá verjük.

Krém: 6dl tej; 4ek.liszt; 1cs. vanília puding; 2 tojássárgája; 2cs vaníliás cukor; 20dkg porcukor;1 Rama.

A száraz alapanyagokat lábosba öntjük és tejjel csomómentesre keverjük,ezután hozzáadjuk a tosássárgákat és kevergetés mellett lassan főzzük.Amikor már besűrűsödött félre tesszük,hagyjuk egy kicsit hűlni és fokozatossan hozzákeverjük a Ramat.Miután kihült a krém megkenjük a lapokat.

A sütit 1 éjszakát hagyjátok puhulni!

Próbáljátok ki nagyon finom!

 

BARBARA SZELET

Hozzávalók:

Tészta: 6 tojás fehérje; 20 dkg cukor; 15 dkg darált dió; 4 ek liszt; 1/2 cs sütőpor.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, a lisztet,a sütőport és a diót összekeverjük és fokozatossan adagoljuk a habhoz.Az így kapott masszából lapot sütünk.

Krém: 6 tojás sárgája; 2 cs vanília puding; 1/2 liter tej; 10 ek cukor.

A pudingport összekeverjük a cukorral, majd csómómentesre kikeverjük a tejjel, hozzáadjuk a tojás sárgákat ,gyakori kevergetés mellet készre főzzük.

A krém egyik felébe 10 dkg kókuszreszeléket,a másikba 2 ek kakaóport keverünk.

Összeállítás: Tészta-kókuszos krém-kakaós krém-(a tetejére rakhatunk tejszínhabot).

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

asdasdas

(asdasd, 2008.07.10 17:07)

Hűtőbe? Mi az ek?